Akupunktura, hir ili potreba?

Estetska akupunktura
13.09.2018.
za seniore
Akupunktura za seniore
10.01.2019.

Akupunktura, hir ili potreba?

Akupunktura

Često me pitaju koje su to bolesti koje akupunktura leči. Pa se malo iznenade kada objasnim njene mogućnosti, ali i nemogučnosti… Ali me nikad niko nije pitao da li akupunkturom može da očuva svoje zdravlje. Da umesto kutije multivitamina u jesen ili zimu, priušti sebi akupunkturu. Da prolećni umor reši prirodom, umesto hemijom…

Znamo da je svako godišnje doba specifično za neke poremećaje i oboljenja. S jeseni, česte su prehlade, depresivna raspoloženja. Zimi, osetljive osobe muče muku sa urinarnim infekcijama, i strahovima. U proleće, neki neobjašnjivi nemir, nesanice, ali i umor. A leto je raj za crevne infekcije, probleme sa srcem i alergije.

Ako znamo koja nam je slaba tačka, akupunkturom možemo unapred ojačati odredjeni organ, i njegovu funkciju. Čak i kada smo potpuno zdravi, možemo raditi na unapredjivanju zdravlja, smanjujući rizik od nastanka nekog poremećaja.

Naučno je dokazano da se tokom akupunkturnomg tretmana, u organizmu luči veliki broj hemijski aktivnih supstanci, koje posredno ili neposredno utiču na imuni i nervni sistem, koji se prvi aktiviraju tokom nekog poremećaja.

Akupunktura, osim što leči, ima i preventivno dejstvo. Ne čekajte da se razbolite.