Akupunktura, hir ili potreba?

Estetska akupunktura
13.09.2018.

Akupunktura, hir ili potreba?

Akupunktura

Često me pitaju koje su to bolesti koje akupunktura leči. Pa se malo iznenade kada objasnim njene mogućnosti, ali i nemogučnosti… Ali me nikad niko nije pitao da li akupunkturom može da očuva svoje zdravlje. Da umesto kutije multivitamina u jesen ili zimu, priušti sebi akupunkturu. Da prolećni umor reši prirodom, umesto hemijom…

Znamo da je svako godišnje doba specifično za neke poremećaje i oboljenja. S jeseni, česte su prehlade, depresivna raspoloženja. Zimi, osetljive osobe muče muku sa urinarnim infekcijama, i strahovima. U proleće, neki neobjašnjivi nemir, nesanice, ali i umor. A leto je raj za crevne infekcije, probleme sa srcem i alergije.

Ako znamo koja nam je slaba tačka, akupunkturom možemo unapred ojačati odredjeni organ, i njegovu funkciju. Čak i kada smo potpuno zdravi, možemo raditi na unapredjivanju zdravlja, smanjujući rizik od nastanka nekog poremećaja.

Naučno je dokazano da se tokom akupunkturnomg tretmana, u organizmu luči veliki broj hemijski aktivnih supstanci, koje posredno ili neposredno utiču na imuni i nervni sistem, koji se prvi aktiviraju tokom nekog poremećaja.

Akupunktura, osim što leči, ima i preventivno dejstvo. Ne čekajte da se razbolite.