Akupunktura za seniore

Akupunktura
Akupunktura, hir ili potreba?
25.10.2018.
decembar
Novosti za decembar 2018.
23.01.2019.

Akupunktura za seniore

za seniore

Akupunktura može da ponudi nežni, integrativni pristup u tretiranju tegoba koje se javljaju tokom starenja. Umesto tretitanja simptoma, akupunktura pomaže u tretiranju izvora tegobe, na prirodan način, bez lekova.

Akupunktura pomaže telu da se vrati u „zdravu poziciju“. To ne znači da će starija osoba imati energiju tinejdžera, jer je to neprirodno. To znači da će u skladu sa godinama osećati pobljšanje opšteg psihofizičkog zdravlja.

Problemi starijih

Zdravstveni problemi sa kojima se susreću starije osobe su različiti, a za seniore, mnoge od njih, akupunktura može biti metoda izbora, ili komplementarna metoda, uz osnovnu terapiju.

Akutni rinitis, sinuzitis, česte prehlade, uspešno se saniraju primenom akupunkture, dok je kod Belove paralize lica (facijalisa) akupunktura metoda izbora.

Anksioznost, depresija, nesanica su tegobe sa kojima se takodje susreću starije osobe, bilo da su povezane sa bolovima ili su posledica psiholoških promena koje nosi starost. Akupunktura u ovom slučaju može biti dodatna terapija, u cilju smanjenja upotrebe medikamenata.

Starije sobe često pate i od oralnih oboljenja, kao što su glosodinije i glosopiroze, zapaljenja desni, imaju problema sa viličnim zglobovima, usled promena u statusu zuba. Sva ova stanja mogu biti tretirana akupunkturom, u cilju poboljšanja stanja i smanjenja pratećih tegoba.