Estetska akupunktura lica – PRP boost

akupunktura-stomatologija
Klinička primena akupunkture kod bruksizma
31.10.2017.
petar-mama
Moja mama, stolmatolol
07.12.2017.

Estetska akupunktura lica – PRP boost

Estetska akupunktura lica kombinovana sa PRP (platelet rich plazma) metodom, predstavlja nov pristup rešavanju problema nesavrsenosti kože lica. Primenom PRP metode, u koži se stimuliše regeneracija tkiva, lokalno, dok se akupunkturom, izmedju ostalog, balansira hormonalni status, što se pozitivno odražava na stanje čitavog organizma, a posebno kože.

I za akupunkturu, i za PRP je karakteristično da podstiču organizam na samoisceljenje, bez upotrebe hemijskih agenasa. Time je mogućnost alergijskih reakcija, stvaranja ožiljaka ili infekcija svedena na minimum.

Prednosti: bezbedna procedura, 100% prirodan tretman, dugoročan efekat

Indikacije: fine linije i bore, loš ten i tekstura kože, umoran izgled kože lica, ožiljci od akni

Efekti: koža lica postaje mekša, sitne nepravilnosti nestaju, poboljšava se tonus, licu se vraća prirodan sjaj, smanjuje se naduvenost podočnjaka.

Kako izgleda tretman?

Kod PRP boost pristupa, prvo se uradi 10 tretmana akupunkturom. To podrazumeva ubadanje tankih iglica u specifične tačke na koži lica i tela. Zatim se uradi klasičan PRP tretman, tj. ubrizgavanje plazme bogate trombocitima u kožu lica.

S obzirom da su metode komplementarne, dobija se izvanredan efekat svežine lica, koža deluje odmorno i sjajno, a sam pacijent relaksirano.

Kome se preporučuje?

Iako su indikacije i za PRP i za akupunkturu veoma široke, ovaj tretman je prvenstveno namenjen osobama koje usled hormonalnih disbalansa imaju problema sa kožom, kao i osobama u perimenopauzi i menopauzi. Sa druge strane, pošto se radi o potpuno prirodnim metodama, i kod osoba koje samo žele da osveže svoj izgled, ima smisla primeniti PRP u kombinaciji sa akupunkturom.