Stomatologija

Stomatološka ordinacija Akudenta pruža usluge iz svih oblasti stomatologije, po najnovijim principima, koristeći najsavremenije materijale.


Stomatološka ordinacija Akudenta pruža usluge iz svih oblasti stomatologije, po najnovijim principima, koristeći najsavremenije materijale.

Akcenat je na preventivnoj stomatologiji, kako dece, tako i odraslih, kao i na estetskoj stomatologiji.


Preventivna stomatologija:
Fluorisanje zuba: bezbolna i kratkotrajna intervencija kojom se nanosi lak ili gel, na sve površine zuba, u cilju zaštite od karijesa. U zavisnosti od procenjenog karijes rizika, postupak se ponavlja na nekoliko meseci.

Zalivanje fisura: bezbolna i deci zanimljiva intervencija kojom se na grizne površine zuba nanosi posebna vrsta zalivača, koja štiti firure i jamice griznih površina, od karijesa.

Uklanjanje zubnih naslaga: upotrebom specijanih četkica i paste, moguće je ukloniti zubne naslage, i na taj način značajno smanjiti rizik od nastanka oboljenja desni. Ovo je posebno važno u dečijem uzrastu, da bi se sprečilo širenje infekcije u dublja tkiva, što pogoduje nastanku parodontoptije.


Estetska stomatologija:
Uklanjanje zubnih naslaga i kamenca: uklananjem zubnih naslaga i kamenca, specijalnim aparatima, značajno se smanjuje rizik od parodontopatije i gubitka zuba.

Peskiranje (Air flow): savremena metoda kojom se primenom soda bikarbone pod pritiskom, uklanjanju uporne mrlje od hrane, pića i kafe. Bezbolna, neinvazivna i sigurna metoda.

Beljenje zuba: kod kuce ili u ordinaciji, za koju god metodu da se odlučite, rezultat je isti - blistavo beli zubi.

Protetski radovi: ukoliko Vaši zubi ne ispunjavaju uslove za neku od neinvazivnih metoda, imamo rešenje. Možemo da Vam ponudimo metalokeramičke, keramičke ili kompozitne krunice i fasete.